Hjælp hinanden i job (Læserbrev i Melfar Posten)

2013-10-30 06:00

Hjælp hinanden i job

Der er i omegnen af 150.000 arbejdsløse mennesker i Danmark. Nogle af dem bor i Middelfart.
Jeg tror på, at vores jobcenter og andre personer der aktivt knokler og gør hvad de kan indenfor det system, som de er underlagt. Men jeg tror også på, at vejen fra arbejdsløshed til job er et fælles ansvar.
Vi bor i en by, hvor stort set alle kender alle. Det kaldes netværk, og sådanne kan give tryghed, nærhed og ikke mindst glæde i hverdagen – og det kan også give et job til dem, der ikke har et.
Det offentlige og de private virksomheder skal være bedre til, at snakke sammen. Ganske enkelt. Vi skal alle være bedre til, at få formidlet det mangfoldige udbud med den konkrete efterspørgsel, og gøre brug af alle de ansættelsesmetoder, som det nuværende system tilbyder. 
Menneskelig kontakt behøver ikke at gå gennem vanskelige formularer og uforståelige paragraffer. Det kan man alt sammen tage bagefter, når kontakten er skabt. Kontakten kan skabes ved, at stoppe folk op på gaden, foretage et opkald, sende en sms eller en mail. Eller noget helt femte. Så længe vi alle sammen blot bidrager til, at indsatsen på området bliver mere dynamisk og lavpraktisk.
Jeg vil derfor opfordre til en fælles og mere enkel indsats i bestræbelserne på, at få borgere i Middelfart ud af arbejdsløshed. Husk det, når du skal sætte dit kryds den 19. november.


Jørgen Olsen
Buggesgade 10, Middelfart
Byrådskandidat (S)