Kultur om vi må be' (Læserbrev i Fyens Stiftstidende)

2013-11-08 19:19

Kultur – om vi må be’

I Middelfart Kommune skal vi dyrke de kulturelle kræfter.

Initiativerne må ikke tabes. Alle initiativer og arrangementer skal samles og være en del af Middelfarts kultur-profil. Aktørerne må ikke stå alene med deres arrangement. Vejen fra idé over udvikling til udførelse af skal gøres farbar.


Alle kultur-aktører og andre interesserede, også dem der har det som erhverv, skal samles med det formål at skabe et kommunalt finansieret Vækst/Kultursekretariat.

Vækst/Kultursekretariat skal være samlende og facilliterende for kultur-aktører i Middelfart Kommune. Vækst/Kultursekretariatet anlægges for få midler i eksisterende lokaler og bemandes af en enkelt medarbejder.

Vækst/Kultursekretariatet skal være en aktiv medspiller, koordinator, kultur-aktørernes forlængede arm til erhvervslivet samt skabe og vedligeholde oversigten med kulturtilbud til kommunens borgere og besøgende.


Vækst/Kultursekretariatet skal være en forankret del i udviklingen af et Kulturhus der anlægges for midler søgt gennem fonde og erhvervslivet. Et Kulturhus favnende alle kultur-aktører øger udbuddet af kultur til kommunens borgere og besøgende - kun fantasien grænser.

Et Kulturhus er en investering der vil give Middelfart Kommune betydelige afkast – ikke kun i form af kulturelle og sociale effekter men også øget medieomtale og styrkelse af Middelfarts kultur-profil.


Jørgen Olsen

Buggesgade 10, Middelfart

Byrådskandidat (S)